日夜低頭機不離手,頸梗膊痛想要個隨身按摩高手?

August 23, 2016

 

本人好鐘意打機,由之前嘅Candy Crush、部落衝突到依家嘅Pokemon Go 我都有玩。玩咗咁多遊戲,引起全城熱潮不得不提Pokemon GO。佢點樣玩,我諗唔使我多介紹。話說呢隻遊戲,我朋友玩得好癲,我通常都係每日玩2個鐘,而佢就由朝早起身坐車返工就玩,放Lunch又玩,放工後又玩,平均每日玩成5個鐘以上。到星期六、日,以為佢會休息就太天真了,佢唔係市區捉,走左去郊外捉,一路行山一路捉,搞到我都唔知應該話行山係健康定唔健康。

 

 

 

直到前排睇到報導話D人掛住捉精靈攪到頸椎移位同埋生骨刺,佢先開始收歛一下。其實肩頸問題確係要認真留意同處理,唔係都幾大件事。係依家個世代,要大家用少D手機根本無可能,以返工為例,我每日返工都成個鐘車程,唔睇手機,真係唔知可以做咩,咁鬼悶。但當然成日咁樣dup低頭,條頸一定會好攰,有時仲會有D酸痛,所以一支好嘅按摩膏好緊要。

 

之前同個朋友行山捉精靈精時都有帶住支虎標頸肩舒,行到攰時用佢按摩下條頸都幾舒服,仲有D清爽香氣,可以消除疲勞。

 

另外,之前睇過一篇舒緩大法,可以同大家分享一下 (來源: E-zone)

 

1)舒緩肩頸痛

脊骨保持挺直,肩及頸部分別向前、向後慢慢打圈。此動作可每隔 30 分鐘做一次,以舒緩肩頸痛。

 

 2)舒緩前臂及手指

伸直手部,手腕向上、下方屈曲,每次維持 15 至 20 秒,然後放鬆。此動作可舒緩前臂及手指繃緊。

 

 Remarks: 想知虎標頸肩舒(特強配方)點樣幫到你,可以按下圖睇下產品介紹。

 

 

 

Please reload

February 3, 2017

Please reload

Featured Posts

Follow us

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle

版權所有© 2016 - 2017. 虎豹企業有限公司